Maatschappelijk verantwoord ondernemen, moet dat?

Verantwoord Maatschappelijk ondernemen is een van de hoofdstukken uit het boek: "Wie is hier nu eigenlijk de baas?" Een pakkende titel voor een managementboek dat ik warm wil aanbevelen.

Heerlijk het is weer december. Lekker vroeg donker. Kaarsjes aan, open haardvuur en een goed boek lezen, daar denk ik aan als het weer de laatste maand van het jaar is. Onlangs heb bij de open haard het boek “Wie is nu eigenlijk hier de baas” gelezen. De auteur is Ben Kuiken, hij was hoofdredacteur van Management Team en werkt als freelance publicist en bladenmaker. Mocht je nog op zoek zijn naar een lichtje in het donker t.a.v. een lekker leesbaar managementboek, dan kan ik dit boekwerkje van harte aanbevelen. In dit boek ga je op ontdekkingsreis en lees je hoe klassieke en moderne filosofen je kunnen helpen bij het begrijpen van je werk en van je leven als manager. Het 128 pagina’s tellende pocketboek zet de ramen in je hoofd wagenwijd open en laat de boel een goed doorwaaien.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, moet dat?

Ik vond het boek toegankelijke en vermakelijk. In essentie gaat dit boek over denkvermogen. Filosofie is namelijk letterlijk de liefde voor wijsheid, in zekere zin een verheerlijking van het menselijk denkvermogen. ‘Mens durf te denken!”

De hoofdstukken geven een goede indicatie in welke hoek er gefilosofeerd wordt:

Kloppen de cijfers wel?, Waarom bouwen japanners betere auto’s? Wie is hier nu eigenlijk de baas? Waar doe ik het allemaal voor? Maatschappelijk verantwoord ondernemen, moet dat? Hoe wordt je een authentiek leider? Kan ik er wat aan doen?

Kortom, managers die gekopklanten zijn, moeten hun hoofd leeg maken voor 2008 en eens lekker met een glas Glühwein dit boek gaan lezen. Je knapt er van op!

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>