Hyves laat klanten niet gemakkelijk los

Laatst sprak ik met een collegablogger over social media. Wij gingen het rijtje af: Twitter, LinkedIn en tot slot kwamen wij uit bij Hyves. Ikzelf heb nimmer een hyvesaccount gehad. Ik werd en word niet geraakt door Hyves. In mijn optiek is het een medium voor kinderen, tieners en huismoeders. Maar enfin, Hyves is wel het grootste social medium van Nederland. Dus ik ben dus gek. En niet Hyves.

Mijn collega mopperde over het feit dat het lastig is om een hyvesaccount op te zeggen : ‘ Ze laten je niet gemakkelijk los”, was zijn opmerking.

Ik ging me er een beetje in verdiepen als ‘klantenexpert’. En ja hoor. Na een rondje vragen, een beetje internet afstruinen kwam ik tot de conclusie dat Hyves een handenbinder is. Want stel dat je Hyves wil opzeggen, dan krijg je een reeks aan vragen voor je kiezen. Vragen in de trend van: “Weet je zeker dat je wilt stoppen?”, “Als je stopt ben je al je vrienden kwijt, dus weet je het heel zeker dat je stopt?” Een beetje twijfelaar begint al te wiebelen. Maar ze gaan door: “Als je je account opzegt dreig je in een sociaal isolement te geraken”. Nou ja zeg! En als je dan door het spervuur van vragen bent gekomen, dan moet je ook nog een email bevestigen dat je ECHT wilt stoppen. Wow. Menig Hyvesgebruiker zoekt zich rot naar de ‘afmeldknop’. Dus voor degene die van Hyves af wenst te komen volgen hier de instructies:

Hoe zeg je Hyves op?

Het is niet heel eenvoudig te vinden, maar het kan wel.

Log in op Hyves en kijk op het scherm rechtsonder op de pagina. Onder het kopje “Over Hyves” vind je een linkje genaamd ‘Contact’. Je komt bij een aantal veelgestelde vragen terecht. Waaronder de vraag “hoe kan ik mijn account deleten”.

Klik door, en de pagina waar je je lidmaatschap kunt opzeggen, verschijnt op het beeldscherm. Hyves probeert twijfelaars eerst nog te overtuigen van het nut van een account. Als je besluit door te zetten, vraagt Hyves vervolgens om de reden van opzegging en het wachtwoord. De site stuurt na enige tijd een bevestigingsmail met daarin een link waarop je moet klikken.

En dan ben je eindelijk van je lidmaatschap/account af!

Volg Mark Rutte en stop

Mark Rutte heeft onlangs aangegeven dat hij met Hyves stopt. Geen tijd meer. Maar liefst 23.000 vrienden werden aan de kant gezet.

Zong het goede doel al niet het liedje ‘ vriendschap is een illusie?”

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Coco
Het stopzetten kan iets makkelijker, ontdekte ik een week geleden toen ik mijn account aan de wilgen hing.
Inloggen, rechtsboven 'mijn menu', 'mijn account' 'profielbeheer' tabje account opzeggen. Oké, ook nu ga je door de vragen heen, maar daar hoef je niks mee te doen. Wel even de mail bevestigen, en je bent er helemaal van af!

En dan weer tijd voor de échte vrienden, écht leuk dus...
MadeGo
"In mijn optiek is het een medium voor kinderen, tieners en huismoeders."
Een heel vervelend imago probleem voor hyves terwijl Hyves toch echt minder spelletjes en ongewenste reclame bevat dan het zelfs zakelijk geaccepteerde Facebook.
Jopio
Toevallig vandaag een blogje neer gezet, over dat reclame en games. Want ik weet niet wanneer <strong>MadeGo</strong> er het laatst is wezen kijken op hyves, maar je kan er gewoon niet meer omheen, het zit vol met verwijzingen naar reclame,s en games.
Vroeger toen het pas in opkomst wasjah, toen was het nog leuk, maar tegenwoordig baaahhh.