Gek op nieuwe klanten?

Er zijn bedrijven die in de gaten hebben dat je huidige klanten heel waardevol zijn. En zorgen voor je jarenlange cash flow. En zij realiseren zich ook dat het binnenhalen van een nieuwe klant veel tijd en energie kost. Dus ergens moet je het wel terug verdienen. Maar wat doe je al er spontaan een nieuwe “langdurige” klant voor je neus staat? Dan doen we tegenwoordig heel weinig. Zoals recent bij een sauna in het zuiden van het land. Waar ik voor het eerst een bezoek bracht. De dame achetr de receptie vraagt wel keurig of we een vaste klant kaart hadden? Waarop wij vertelde dat dit ons eerste bezoek was. Meer dan een “ oh” kwam er niet uit. Ach niet getreurd, Moe en toe aan ontspanning gaan we een heerlijke avondje saune tegemoet. (let wel ze had ons makkelijk extra behandelingen kunnen verkopen, of in ieder geval kunnen vertellen)

Aan het einde van de avond gaan we weer terug naar de mevrouw achetr de receptie. En vragen met een grap of er nog kosten verbonden aan deze avond. Waarop zij alleen maar
kan antwoorden met “dat is €56,-“, een fijne avond.

Geen vraag: hoe vond u onze sauna? Mag ik uw e-mail voor onze nieuwsbrief? Heft u interesse voor onze 10-baden kaart? En nog veel van die vragen die ik kan verzinnen om te zorgen dat mensen zich welkom voelen en graag terug komen. Let wel we kwamen gewoon aanwaaien bij deze sauna, op aanbevelen van vrienden. Beter kan je promotie niet voor elkaar hebben. Daarna moet je het als bedrijf wel zelf doen en waar maken. En daar short het vaak aan. Alle reclame euro’s ten spijt.

Susan van Gorp

Zelfstandig marketing communicatie adviseur

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Ger de Bruijn
Lid sinds 2008
Beste Susan, Zo zie je maar weer dat er nog steeds bedrijven zijn die zelfs met "warme"acquisitie nog geen klant kunnen binnenhalen. Laat staan met koude acquisitie. met vriendlijke groet, Ger de Bruijn 
Ernst Pietersen
Over koopsignalen gesproken. Je hebt iemand in je zaak! Geweldig toch........Iemand die een experience meemaakt. Iemand die helemaal tevreden kan worden! Aleen even wat aandacht geven! Ik maak het zelf ook regelmatig mee.  Je blijft je verbazen toch!