Breaking News; Apple buys Logitech?

Onder ‘iTech' worden dan randapparaten en accessoires verkocht die naadloos aansluiten bij succesvolle iProdukten. Apple heeft nu geen schulden en heeft 25 miljard dollar in kas. Wat is de strategie van Apple?Apple bouwt al jaren voort op: design, kwaliteit en innovatie. En tegelijkertijd wordt het productgamma verbreed van PCs / Laptops tot airports, Apple TVs en iPhones. En dat allemaal met een eigen ontwikkeld besturingssysteem en third-party software, waaronder Microsoft Office for Mac. Als de doelstelling is, om mensen en ondernemingen te helpen met innovatieve computer, communicatie en entertainment apparatuur, dan is de volgende logische (Logitech) stap het pallet van ‘randapparaten & accessoires'. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschermmiddelen, muizen, USB-apparatuur, kabels, opladers, speakers, dockingstations, keyboards etc. Een bluetooth mini aluminium keyboard voor de iPhone; de iBoard, zou een megaseller worden. Er zijn nu bijna 13 millioen iPhones verkocht wereldwijd. En er zijn al 5.500 iPhone applicaties te koop in de APPSTore en 200 miljoen applicaties zijn verkocht voor prijzen tussen de 0,39 ct en 3 euro.De grootste en tevens meest innovatieve ‘randapparaten & accessoires' producent ter wereld is Logitech met een markt kapitalisatie van 2,67 miljard en een koers van 15 dollar (een jaar geleden USD 37,20).

Een koopje; Logitech for Sale!

Of zal Apple er weer voor kiezen om het helemaal zelf te doen. Met een eigen lijn van ‘randapparaten & accessoires' gemaakt door preferred partners in China, waar nu de bulk van de Apple producten vandaan komt. Dat de 25 miljard dollar vraag actueel is kunt u hier lezen; You're the CEO: How would you spend Apple's $25 billion?

Door Christian ter Maat; Directeur Carevolution; organisatie-, management- en communicatieadvies. Succes thema's bij opdrachtgevers van Carevolution: kredietcrisis- & recessiestrategie. Ter Maat publiceert ook op ReplytoAll.


© Copyright 2008 Carevolution

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>