TNT Express neemt Franz Edelman Award 2012 in ontvangst voor duurzame prestaties

Den Haag (28 augustus 2012)- TNT Express heeft gistermiddag de meest prestigieuze prijs ter wereld ontvangen op het gebied van Operations Research: de Franz Edelman Award 2012. Deze prijs is toegekend voor de Operations Research-prestaties die TNT Express en haar partners de laatste jaren heeft behaald met het Global Optimisation Programme, kortweg GO genoemd'. TNT Express zelf is erg blij met deze erkenning. TNT Express en haar partners, ORTEC Consulting Group, Tilburg University en de Tias Nimbas Business School hebben met het winnen van de Award laten zien hoe je duurzaamheid en ondernemen in onze samenleving anno 2012 invult aldus Chris Goossens, Managing Director Global Networks & Operations TNT Express.

Dankzij Operations Research (OR) - het toepassen van wiskunde in besluitvormingsprocessen - heeft TNT Express de afgelopen jaren 207 miljoen euro aan kosten weten te besparen door de kwaliteit van besluitvormingsprocessen te verbeteren. Daarnaast is het aantal (vrachtauto)kilometers met 60 miljoen gereduceerd en is de CO2-uitstoot met 283 miljoen kilo verminderd! Samen met partners ORTEC, Universiteit van Tilburg en TiasNimbas werkt TNT Express continu aan de wereldwijde optimalisering van het transportnetwerk met als doel om kosten te besparen en de ecologische
voetafdruk te verkleinen door een bijdrage te leveren aan de vermindering van zowel de filedruk als de CO2-uitstoot.

Groen en stil vervoer
Zo gebruikt TNT Express in het stadscentrum van Brussel professionele driewielers voor het afleveren van bestellingen. Deze driewielers zijn uitgerust met GPS, alarmsystemen en voorzien van versterkte frames. Zwaardere bulkgoederen, die aan de stadsgrens worden overgeslagen, bereiken met elektrisch auto’s de plaats van bestemming. In Italie zijn met gerenommeerde merken als Gucci en Nike afspraken gemaakt om goederen alleen op de meest milieuvriendelijke manier af te leveren. Kortom, groen en stil vervoer in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Inmiddels heeft TNT Express met behulp van OR wereldwijd meer dan 100 optimalisatieprojecten uitgevoerd.

GO Academy
Samen met de TiasNimbas Business School, die is verbonden aan de Universiteit van Tilburg, heeft TNT Express de GO Academy opgezet. Een tweejarige managementopleiding voor het optimaliseren van vervoersnetwerken. Eigen medewerkers leren hoe OR op de eigen werkplek toe te passen, maar ook daar buiten. Zo ondersteunt TNT Express het World Food Programme met kennis en menskracht bij het optimaliseren van distributienetwerken. Meer dan 200 managers van TNT Express hebben sinds 2008 de GO Academy met succes afgerond.

Franz Edelman Award
De Franz Edelman Award wordt jaarlijks toegekend door het ‘Institute for Operations Research en Management Sciences’ (INFORMS®) aan een bijzonder OR-project dat grote veranderingen teweeg brengt in de samenleving. Eerdere winnaars waren onder andere IBM, Motorola en Merrill Lynch en de Nederlandse Spoorwegen.
Voor meer info zie: http://www.tnt.com/corporate/en/site/home/about_us/our_business/recognition/edelman_award.html?

Nadere informatie kan worden ingewonnen bij:
Heidi Kuiper
T : +31 (0)6 558 272 28
info@hkcommunicatie.nl

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>