Marieke Snoek van Cycloon wint JongTLN Award

Directeur Marieke Snoek van Cycloon Post & Fietskoeriers ontving vandaag tijdens TLN Live de derde JongTLN Award, uit handen van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Door fietskoeriers krijgen steden weer lucht. Ze vormen de oplossing voor de toenemende drukte en vervuiling. De groei van Cycloon is gericht op het creëren van steeds meer maatschappelijke waarde in een groeiende, maar ook sterk competitieve markt. Marieke geeft richting aan de organisatie door een duidelijke visie, missie, doelen en strategie vast te stellen. Samen met de operationeel directeur en haar team geeft ze daar vervolgens handen en voeten aan. Zelf zegt ze daarover: ”Ik stuur mensen aan, ik coach ze en samen zijn we steeds bezig om onze processen te optimaliseren zodat we het elke dag een beetje beter kunnen doen.”

De jury is onder de indruk van de groei die Cycloon heeft doorgemaakt. Marieke laat zien dat sociale, duurzame waarden en ondernemen samen kunnen gaan. Marieke heeft Cycloon opgebouwd van 30 medewerkers en drie vestigingen naar nu, samen met de partners in Fietskoeriers.nl, 900 medewerkers, 31 vestigingen en heel veel schone kilometers door post en pakketten in het hele land te bezorgen. De omzet is sterk gegroeid naar een 20 miljoen omzet in 2019.

Met de oprichting van Fietskoeriers.nl is er nu een landelijk dekkend netwerk dat slimme en schone bezorging aanbiedt. In 2015 kwam ze op het initiatief tot Fietskoeriers.nl, de eerste en enige pakketbezorging op de fiets met landelijke dekking. Fietskoeriers.nl is hét platform voor bezorging in de stad.

Cycloon is geboren uit liefde voor fietsen en het milieu, maar de ontwikkeling van mensen is minstens zo belangrijk. Marieke geloof in de kracht van mensen om het verschil te maken. Cycloon bouwt werk om mensen heen in plaats van mensen rondom het werk.

De JongTLN Award is bedoeld voor talenten die zich durven te onderscheiden en verder durven te kijken dan anderen. Snoek werd verkozen uit drie genomineerden, door een jury onder leiding van Walther Ploos van Amstel, lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam.

Er waren twee andere finalisten voor de award. Dat zijn Peter Schoenmaker, directeur Albert van de Scheur, de hijs- en transportspecialist en Daan Meboer, oprichter van de startup UTURN.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>