Opleiding: Opslag Gevaarlijke stoffen conform PGS 15

Veel bedrijven weten nog (steeds) niet welke consequenties de PGS 15 voor hun bedrijf heeft. Denk aan opslageisen, maar ook aan mogelijke aansprakelijkheden bij calamiteiten die hieruit voortvloeien. Verzekeringen zijn hier tegenwoordig steeds alerter op.

Heeft u meer dan 2.500 kg of liter aan gevaarlijke stoffen opgeslagen? Dan bent u verplicht een gevaarlijke stoffendeskundige in dienst te hebben, die zijn vakbekwaamheid kan aantonen.

Met de cursus PGS 15 speelt BMD Advies Oost in op de dagelijkse praktijk en op specifieke risico’s van de branches waarin u werkzaam bent. In drie stappen goed op weg:

  1. Deze training helpt u op weg om de wijzigingen uit de PGS 15 te begrijpen en deze richtlijn op de juiste manier te kunnen toepassen.
  2. Wij praten u bij over onder andere de inhoud van de nieuwe PGS 15 richtlijn en wat dit betekent voor uw specifieke situatie.
  3. U ontvangt een bewijs van deelname waarmee u als deskundige aangesteld kan worden.

BMD Advies Oost doet het anders! Bij deze cursus wordt theorie afgewisseld met praktijk. De volgende onderwerpen komen in de cursus PGS 15 o.a. aan de orde:

  • Wijzigingen nieuwe PGS 15
  • Relatie met wetgeving; ADR, REACH, EU-GHS, vergunning
  • Omgaan met gevaarlijke stoffen
  • Opstellen van een chemisch stoffen register
  • Opslagplan gevaarlijke stoffen
  • Casussen en (praktijk) voorbeelden

De cursus duurt 1 dag en start om 9.00 uur op onze locatie aan de Munsterstraat 20 te Deventer. Om 16.00 uur sluiten we af met een drankje.

Meer...
€630
ex. BTW
Beoordeling
8.2 (15)
Aangeboden door
BMD Advies Oost
Onderwerp
Gevaarlijke stoffen & Goederen
Niveau
MBO 3
Looptijd
1 dag
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 12
Tijdstip
Overdag