Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Beste Willem,

Dank voor dit helder verhaal. Ben inderdaad benieuwd welke onthullingen ons nog te wachten staan. Kan niet veel goeds zijn, want het systeem is door en door rot.

Slechtheid bestaat, immoraliteit en arrogantie zijn van alle tijden. Maar dat slechtheid zo georganiseerd wordt, als een mafia organisatie, en gerechtvaardigd door de leden (‘we doen niets verkeerds’) vind ik shockerend. Ik hoop dat de onthulingen van FTM en andere onderzoeksjournalisten leiden tot zware navorderingen. Wie steelt, moet boeten.

Beetje vaag en tendentieus socio-tunnel artikel, als je er niet concreet bij zet op welke wijze of wat die criminele activiteiten precies waren.

Het net sluit zich rondom de hoofdrol spelers.

ABN Amro was ook als staatsbank betrokken bij internationale dividendfraude.
Bij weinig banken werd de frauduleuze CumEx-handel zo fanatiek bedreven als bij de staatsbank ABN Amro. Het ministerie van Financiën had daar sinds 2006 gedetailleerde kennis over. Maar ook nadat het ministerie in 2008 eigenaar werd van ABN Amro, bleef de bank willens en wetens betrokken bij transacties waarmee belastingdiensten ernstig werden benadeeld. Het ministerie heeft de kennis van de fraude niet met de minister gedeeld en liet de CumEx-handel ongemoeid.

Bron: Follow the Money, 08-11-18.

Toon alle 4 reacties
x
x