#Diversiteit; Schop de allochtonen het land uit!

Ja, u hoort het goed. Schop de allochtonen het land uit!  De hoogopgeleide allochtonen wel te verstaan. De hoogopgeleide allochtonen zeg je? Jazeker.
Ik begrijp het namelijk niet; Nederland heeft nog nooit zoveel multicultureel talent in huis gehad als op dit moment. En Nederland heeft - volgens mij -  nog nooit zoveel internationale contacten gehad als nu. En één plus één is….

Als ik soms verhalen hoor over hoe mensen anno 2011 nog steeds over het onderwerp diversiteit spreken, dan denk ik bij mezelf, is de tijd bij jouw niet een beetje stil blijven staan? Diversiteitsbeleid voor dit, diversiteitsbeleid voor dat, diversiteitsmanager voor dit diversiteitsmanager voor dat. Hebben mensen dan echt in een grot geleefd in de afgelopen decennia.

Ik ben zelf 27 en in Amsterdam geboren. 27 jaar dus in Nederland! Hoe nieuw wil je het eigenlijk hebben? En met mij dus vele anderen, hier geboren, maar met de twist van hun roots.  Allemaal staan ze te trappelen om, net als ieder ander jong talent, de wereld te veroveren. Waarom dan als corporatief Nederland niet de wereld geven? Turkije is een groeiende economie, Suriname is een groeiende economie, Marokko is een groeiende economie etc. etc. En welke talenten hebben we hier allemaal in huis? Juist: Turkse talenten, Marokkaanse talenten, Surinaamse talenten etc. Elk met een (individueel bepaalde) band met hun land van herkomst.

Elk met hun eigen netwerk in hun land van herkomst. Elk met hun specifieke kennis over het land van herkomst. Nederland heeft nagenoeg met elk van deze landen een vriendschappelijke verhouding. Er liggen dus mogelijkheden, die op dit moment niet of niet voldoende benut worden. Waarom niet de HR-middelen die je tot je beschikking hebt inzetten om meer wereldkapitaal naar je toe te trekken als land. Ik begrijp dat gewoon niet. Stuur die talenten het land uit, eventueel onder begeleiding. Niet omdat je ze weg wilt pesten, maar omdat ze business moeten generen! Laat hen hun kennis en kunde inzetten om de stukjes om de puzzel nog completer te maken.

Hoor jij hier iets in van de trend van VOC mentaliteit? Noem het hoe je wilt, misschien VOC mentaliteit 2.0? Ik noem het strategisch inzicht. Want als er niks gebeurt, stroomt dat talent vanzelf wel weg. Ik heb me laten vertellen dat er jaarlijks talloze hoog opgeleide Turkse talenten terug gaan naar het land van herkomst, omdat de atmosfeer daar dusdanig goed is dat er een stabiel bestaan opgebouwd kan worden. En dat terwijl er hier een tekort aan het ontstaan is aan hoogopgeleid talent. Nogmaals ik snap het niet. Snap jij het wel?

Karim Akhlal

Founder Global Talents

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Appie
Beste Karim,

Ik ben het roerend met u eens!!
niko
wat een feel-good onzin, hoog opgeleide allochtonen detacheren in het buitenland om business te genereren ?
welke zakken gaan gevuld worden denk je ?
en elk geval niet die van Jan met de Pet; die mag het alleen financieren !
Rob Groeneweg
Beste Karim,

Had het zelf niet beter kunnen verwoorden.

Rob Groeneweg
Andries Bongers
Beste Karim,

Wat ik het leuke van je boodschap vind, is dat het zo verrassend is. Een echt even "out-of-the-box" denken.
En mogelijk zelfs heel goed toepasbaar, mits gestructueerd, met een duidelijke strategie en boodschap.
Maar, misschien moeten we wel egoistisch zijn en de hoog-opgeleide allochtonen lekker voor onszelf houden.
Ik hoop overigens dat we langzamerhand eens afstappen van het "diversiteitsbeleid" en gewoon mensen beoordelen op hun waarde. We gaan toch ook geen Arnhemmers voortrekken of mensen van boven de 2 meter. Dus weg met alle allochtonen! En alle andere woorden die alleen maar stigmatiseren en niet echt een bijdrage leveren aan de waardebepaling.
Karim Akhlal
Auteur
Dag Andries,

( volgens mij mocht ik Andries zeggen) :-)
Ontzettend leuk dat je reageert. En dank ook voor je leuke reactie. hahaha ook geniaal, weg met alle allochtonen :-)
Ik moest idd even prikkelen met de titel. En volgens mij is dat aardig gelukt.
Vriendelijke bedankt!

Groet,

Karim
Karim Akhlal
Auteur
Mijn dank is groot Appie ;-)

Groet,

Karim
Karim Akhlal
Auteur
Bedankt Rob!

Groet,

karim
Karim Akhlal
Auteur
Beste Niko,

Dank voor je reactie. Uiteraard heb ik alle respect voor wat je ervan vindt. Moet toch alleen wel een paar zaken recht zetten.
1- Het gaat niet om het detacheren van hoog opgeleide allochtonen naar het buitenland. Het gaat om het sturen van de juiste medewerkers die al aanwezig zijn binnen een organisatie. Alhoewel,, goed idee eigenlijk zou ook heel goed op detacheringsbasis kunnen zijn.
2- Het zijn wel degelijk de zakken van Jan die gevuld worden. Want beste Niko, Karim en Yussuf hebben of beheren namelijk nog geen multinationals in Nederland en Jan wel! Dus het wereldkapitaal wat de multiculturele talenten naar Nederland zouden toetrekken belandt uiteindelijk dus in wie zijn zakken Niko???? Juist in Jan zijn zakkken. Maar het klopt wel dat Jan de tickets voor zijn medewerkers moet betalen, dus in die zin moet Jan toch nog in de buidel tasten :-))

Nogmaals dank voor je reactie, maar probeer ook een keer positief in het leven te staan Niko.

Vriendelijke groet,

Karim
allochtoontje
De PVV wil weten wat een allochtoon de samenleving nu eigenlijk kost en wat hij of zij opbrengt. Ik dacht: wat een fantastisch idee! Dus heb ik berekend hoeveel jaren mijn ouders (Griekse gastarbeiders) en ik hebben gewerkt, hoeveel dagen we ziek zijn geweest, hoeveel vakantiedagen we hebben opgenomen, hoeveel vrijwilligerswerk en mantelzorg we hebben gedaan. Wat blijkt? We krijgen nog geld terug! € 63.278,33 . Yep. Echt waar. Dat kunnen we goed gebruiken aangezien we weg gaan.

Het bloed van Wilders
Ja, moet je eens luisteren, de gastvrije sfeer in de Lage Landen is de laatste jaren aanzienlijk geslonken. De roep van medeburgers wordt steeds luider: 'Als ze (allochtonen over het algemeen, moslims in het bijzonder, Duitse kunstenaars etc. etc.) zich niet aanpassen, moeten ze maar terug naar waar ze vandaan komen.' Of: 'Als ze het niet met ons eens zijn, dan gaan ze maar weg.' En: 'Als ze de wet overtreden, moeten ze teruggestuurd worden.'
Nu heb ik me altijd netjes aan de wet gehouden en spreek ik de taal uitstekend. Ik heb echter regelmatig een andere mening over integratie, moslims, religie en andere thema’s die al jaren de voorpagina’s van kranten vullen en het bloed sneller doen pompen van Wilders. En nog erger: ik heb een dubbele nationaliteit en ik ben er nog trots op ook.

Terug naar Goirle?
Stel je voor dàt alle allochtonen weggaan. Terug naar waar ze oorspronkelijk vandaan komen. En dan bedoel ik niet terug naar hun geboorteplaats, want ik ga onder geen beding ‘terug’ naar Goirle. Ik bedoel terug naar de geboorteplaats van ouders en voorouders. En iedereen moet mee. Niet alleen de zogenaamde niet-westerse allochtonen, maar iedere niet-autochtoon. Wegwezen. Die stille Chinezen, Turken, Marokkanen, Antillianen, Surinamers, Italianen, Grieken, Indonesiërs, Ghanezen, Chilenen, Somaliërs, Zuid-Afrikanen, Indiërs, Amerikanen, Belgen, Duitsers, Fransen, Ieren, Zweden, Polen, allemaal weer terug naar ‘huis’. Beatrix terug naar Duitsland. Maxima naar Argentinië.

3.3 Miljoen
Volgens de definitie van het CBS gaat het om bijna 3,3 miljoen mensen oftewel 20% van de Nederlandse bevolking. Exodus revisited. Verspreid over een aantal weken trekken ze weg over het water, via de lucht, autosnelweg, trein, motorfiets, riksja en te voet (Belgen). Ze nemen hun muziek, mode, eten, kroegen, talen, leraren, kunstenaars, academici, ingenieurs, bouwvakkers, IT-specialisten, verplegers, nanny’s, voetballers, schoonmakers, prostituees, en productiemedewerkers mee. Ze laten niets en niemand achter.

Vakantie in Bodrum
Om alles eerlijk te laten verlopen, spreken we echter één ding af: autochtone Nederlanders mogen dan ook nooit meer in de herkomstlanden van de allochtonen komen. Dus nooit meer op vakantie in Bodrum, Korfu, Bali, Aruba, Antwerpen of Lloret de Mar. Weg met Friet van Piet op Kreta, de pensionado’s in Spanje, de belastingvoordelige bewoning in België.
Trouwens, daar hebben autochtonen dan toch helemaal geen tijd voor. Ze moeten asperges steken, huizen afbouwen, bejaarden verzorgen, wc’s schoonmaken…


BRON (http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2009/08/25/alle_allochtonen_weg/)
beautifulcatastrophy
Wie denk je dat er betaald heeft voor de opleidingen van al die allochtone hoogopgeleiden?: de Nederlandse Staat en dus de Nederlanders zelf. Allochtonen zijn er altijd op uit om te profiteren van onze opgebouwde economie alsof het 'hun recht' is om in Nederland te zijn. Het is een gunst dat jullie hier mogen zijn, maar zo gedragen jullie je niet. Als alle Nederlanders echt zouden zeggen wat ze vinden en niet bang zouden zijn van die nep tolerante multi-culti shit taboe dan zouden alle gastarbeiders linea recta terug naar hun land zijn. Suriname heeft hier al helemaal niets te zoeken; kansloze, domme uitkeringstrekkers met jungle mentaliteit.
Als jullie zo trots zijn op jullie afkomst, waarom bouwen jullie dan niet je eigen economie en land op en waarom zou je hier blijven. Nederlanders zijn zelf al slim genoeg; kijk naar de geschiedenis welke leidinggevende positie de blanke Europeanen hebben en welke grote verbeteringen en uitvindingen er door blanken zijn gebracht. Zulke grote projecten zijn nooit voortgekomen uit een andere cultuur of ras ooit.

Dus voor mij apart mogen jullie allemaal terug gaan van je land van herkomst en betaal lekker voor je eigen opleiding en kosten a.u.b.
Jennifer de V
Beste Karim,
Je hebt het verwoord zoals het is. Petje af! Met jou denken er heel veel meer "hoogopgeleide allochtonen" er net zo over. Je verwoord het zonder verwijt, opbouwend en positief. Aangezien niet iedereen het op deze manier kan lezen even mijn reactie naar een van hen.

@Niko; Lees reactie hieronder. Nederlanders hebben zichzelf het recht toegeeigend om van ANDEREN te profiteren en dat doen ze nog steeds. Nederlanders zijn liever lui dan moe, daarom kunnen jullie niet dansen.

@beautifulcatastrophy; Lees je geschiedenisboeken!
Nederland zelf kan niks, heeft niks en bestaat eigenlijk niet daarom kon er een hongerwinter ontstaan; werd nl geen voedsel UIT ANDERE LANDEN meer geïmporteerd.

Nederland is een uit de grond gestampt landje.

Wat heeft nederland gedaan in die bewuste VOC tijd? Ja precies... plunderen, annexeren en coloniseren van dat wat niet van hen was. "Tulpen uit Amsterdam" wordt er vol trots gezongen; waar komen de tulpen ook alweer vandaan? TURKIJE, ha, ha, ha.

Even reclame: "Dat vult zo lekker de week...zeggen een stelletje boeren" waarvoor? Ja, CousCous uit Marokko", en iedereen lacht om "Tante Es" (Suriname).

Waar komen de beste voetballers van het nederlands elftal vandaan? ehhhhh....

Alle allochtonen zouden de bekrompen types als jij hun zin moeten geven en inderdaad massaal moeten vertrekken. Nemen we alles mee wat van ons is... dwz alle kruiden, alle drankjes, alle inzichten, alle medicijnen. Vergeet ook niet om even in je geschiedenisboek op te zoeken waar de aardappel vandaan komt, want ook die nemen we met ons mee. Hmm, geen pizza, geen afhaal chinees meer, geen shoarma en zelfs geen patat (aardappel ;-)) . Vertrekken we en nemen we ook alle halfbloedjes mee, goed? Kijk om je heen en zie hoe het witte ras aan het uitsterven is. Jullie onzekerheid kunnen we niks mee.

Oh ja en als je dan helemaal alleen door de straten slentert, zonder muziek (wat teveel "allochtoonse" invloeden heeft en wat we dus meenemen) en jezelf als nederlander zo superieur voelt. Ga je ons dan niet een klein beetje missen???

Als je dan toch de geschiedenis in duikt denk dan ook even goed na over hoe Adam en Eva in dit verhaal past. Ze liepen in hun blote kont rond het was er dus warm (niet in Nederland dus!). Het enige waarvan in denk dat ze inderdaad nederlands waren is het feit dat ze het met elkaar deden (incest is iets wat vooral onder de witte beschaving bestaat).

Bijzonder hoe we dan toch tot de realiteit kunnen komen met je ondoordachte opmerking.
Vox
Karim,

Ik ben het oneens met jouw stelling. Wat je aan het doen bent is het bekritiseren van een HR beleid dat allochtoons talent tegenhoud. De methode waarmee je je kritiek uit is het benoemen van sterkte punten van allochtonen, zoals dat ze als allochtoon meer informatie hebben over hun land van herkomst. Dit laatste punt erger ik me aan.

Als allochtone werknemer is jouw doel niet dat je wordt gezien voor jouw “aparte waarde” maar gelijkwaarde. Het probleem dat nu in Nederland heerst is dat je als allochtoon vaak als mindere wordt behandelt. Door het probleem om te draaien en te zeggen “maar allochtoon zijn heeft ook zijn voordelen” blijf je het systeem, het typeren van mensen op basis van afkomst, te verdedigen.

Wat als ik als allochtoons talent geen “land van herkomst” heb? Als ik hier in Nederland ben opgegroeid en nog nooit in mijn thuisland ben geweest? Heb ik dan geen meerwaarde meer? Wat als ik als allochtoon mijn land van herkomst gevlucht heb vanwege achtervolging of een onleefbare maatschappij dat mij discrimineerde op basis van mijn religie / afkomst / geaardheid? Wat als ik als allochtoon gewoon hetzelfde wil worden behandeld en dezelfde vooruitgang wil kunnen maken als mijn Nederlandse collega’s, in plaats van dat ik alleen gebeld wordt voor de keren dat er groei mogelijkheden zijn in Marokko of Turkije voor ons?
Het probleem is dat de mentaliteit dat jij voorstelt niet het probleem oplost: dat je als allochtoon anders gezien en anders behandeld wordt op basis van jouw afkomst. Nu is niet alleen alles dat wij fout doen te schuiven op onze afkomst, maar wat we goed doen ook. Nu zijn onze zakelijke voordelen een type voorkruipbeleid waardoor er negativiteit ontstaat tussen ons en onze medewerkers die niet deze mogelijkheden krijgen. Nu zijn wij niet succesvol omdat wij volwaardige medewerkers zijn die hun best gedaan hebben en goed verdienen, maar omdat wij allochtonen zijn. En op die wijze wordt onze discriminatie ook goedgesproken, want als wij het beter krijgen vanwege afkomst, dan mogen wij het ook slechter krijgen.

Feitelijk is je standpunt, alhoewel goedbedoeld, weinig hulp. Mensen zullen altijd een voordeel hebben in het bouwen van zakelijke relaties vanwege hun muziek interesses, hun alma mater, hun studierichting, de sporten die ze spelen, hun uiterlijk. Het punt is dat wij, als medemensen, elkaar niet meer en meer beoordelen op factoren die ze niet kunnen controleren, maar hen de kans geven op basis van eigen inzet en vermogen.

Ik ben allochtoon, en ik hoef niet terug naar mijn “land van herkomst.”