Channels

Wat voor (re)organisaties als geheel geldt, geldt ook voor de rol en positie van de HR-afdelingen binnen ondernemingen. De roep om HRM bedrijfsmatiger in organisaties te incorporeren is de laatste jaren groot.

Mede daarom zoeken directies en HR-managers hun heil in nieuwe HR-/ICT-systemen en denken daarmee het ‘Ei van Columbus’ in huis te hebben gehaald.

Niets is echter minder waar. Het hebben van een passend HR-software pakket is slechts een hulpmiddel/een deel van de oplossing voor/naar een meer efficiënt en effectief HR-beleid in de organisatie.

Lees ook:

De crisis als wake up call voor HR beleid

Om ervoor te zorgen dat een HR-systeem in deze succesvol zou kunnen zijn, is het van belang dat normen, waarden, cultuur en machtsverhoudingen van de onderneming/organisatie in kaart gebracht worden – kortweg wat de missie, visie en strategie van de onderneming/organisatie is en wat dit betekent voor het HR-beleid – hetgeen uiteindelijk resulteert in een vakvolwassen hr-beleid.

Bij deze benadering wordt het mogelijk dat HR-/ICT-systemen (= besturing) als een hulpmiddel werken bij de upgrading van HRM in de onderneming/organisatie.

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x