Vereniging Strategie & Bestuur: lezing over commitment

Commitment, de belofte van betrokkenheid en bevlogenheid in organisatiesOp 22 februari a.s. ben(t) u/je welkom bij de Vereniging Strategie & Beleid, waar ik zal spreken over mijn boek Commitment, over betrokkenheid en bevlogenheid in organisaties...en over andere hoofdstukken uit mijn oeuvre.... De bijeenkomst is voor leden van de vereniging gratis te bezoeken, niet-leden betalen 55,--.  Voor aanmelden zie onderaan bericht!!! Bijgaand de tekst van de uitnodiging.

Uitnodiging VSB-bijeenkomst d.d. woensdag 22 februari 2023

Geachte leden, niet-leden, gasten en introducees,

Namens het VSB-Bestuur nodig ik u van harte uit voor de komende VSB-bijeenkomst d.d. woensdag 22 februari a.s. die dit keer weer zal plaatsvinden bij Sociëteit De Unie

in Hilversum.

Locatie : Sociëteit De Unie

                  ’s Gravelandseweg 57

                  1217 EH Hilversum

Titel presentatie :    Commitment “ De belofte  van betrokkenheid en bevlogenheid in organisaties “

Spreker: Gyuri Vergouw

Gyuri Vergouw is econoom, organisatieadviseur, auteur en toezichthouder. Sinds 1989 is hij actief als managementconsultant en veelgrvraagd spreker over managementvraagstukken in binnen- en buitenland. Hij heeft vele tientallen consultancy en interim-management opdrachten uitgevoerd en grote reorganisaties bij multinationals en overheden begeleid. Vergouw heeft honderden artikelen over management en het adviesvak gepubliceerd en is sinds 1997 als hoofdredacteur verbonden aan ManagementSite.nl.

Publicaties van zijn hand zijn onder meer Sabbatsverlof (1999), De Strafschop (2000/2003), De laatste minuut (2006), Commitment (2013) en Bondscoach (2014). In 2007 ontving hij de Professionaliseringsprijs van de Vrije Universiteit van Amsterdam voor zijn blijvende bijdrage aan het Nederlandse adviesvak. Wat Gyuri opvalt en stoort is dat in alles wat geschreven wordt over strategie en met name de uitvoering ervan is dat niet of nauwelijks wordt ingegaan op betrokkenheid van de top en medewerkers, met een goed Engels woord commitment. Hij schreef hier een buitengewoon interessant boek over en beschouwt commitment als een onmisbare schakel tussen strategie en uitvoering.

De invloed van commitment
Commitment wordt beschouwd als onmisbaar, maar wat is het precies? Zonder goede duiding is het al snel een loos begrip. Hoe krijg je commitment, welke invloed heeft het op de bijdrage die de top, het middenmanagement en de overige medewerkers aan het succes van een organisatie leveren? En hoe kan het worden gestimuleerd binnen organisaties en teams? Aan de hand van de vier Bs beschrijft Vergouw het begrip commitment: betrokkenheid, bevlogenheid, binding en bezieling.

 Betrokken en bevlogen leiders en medewerkers

In Commitment wordt op basis van wetenschappelijke beschouwingen, praktijkverhalen en voorbeelden het belang van betrokken en bevlogen leiders en medewerkers geduid. Het boek bevat daarnaast interviews met onder andere een CEO, een museumdirecteur, een bondscoach, een rockster en een hoogleraar.

Gyuri zal hier uiteraard uitgebreid op ingaan, zodat het weer een interessante en leerzame bijeenkomst gaat worden in Hilversum. 

Programma :

19.00-19.30 uur : Registratie/ontvangst deelnemers met koffie en broodjes.

19.30-19.40 uur : Welkom & introductie spreker door Lammert de Vries, voorzitter VSB

19.40-20.40 uur : Presentatie Gyuri Vergouw

20.40-21.00 uur : Q & A

21.00-22.00 uur : Afsluitende borrel

Doelgroep                : VSB-leden, gasten/introducees

Deelnamekosten   : VSB-leden : gratis. Niet-leden, gasten, introducees : € 55,- per persoon

Annulering: Afmelden tot 48 uur voor aanvang is kosteloos. Bij een te late afmelding of “no-show”, zijn wij helaas genoodzaakt om u € 35,- aan administratie- en cateringkosten in rekening

te brengen.

Aanmelden : Via VSB Secretariaat: Dhr. Ton Kok, afmkok@gmail.com

Wij hopen u op woensdag 22 februari a.s. te mogen verwelkomen.

Introducees  zijn uiteraard ook van harte welkom !

Met vriendelijke groet,

Mr. drs.  L.(Lammert) de Vries

Voorzitter VSB

 

NB: het boek Commitment, de belofte van betrokkenheid en bevlogenheid in organisaties is zowel on- als offline en zowel als gedrukt exemplaar als Ebook overal in Nederland en Vlaanderen verkrijgbaar dan wel te bestellen. Bijvoorbeeld bij Boom.nl en Managementboek.nl.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>