Op het moment dat je zonder werk zit ga je naar het CWI (verplicht als je WW wilt), naar uitzendbureau’s en naar werving en selectiebureau’s om je in te schrijven. Vervolgens lees je advertenties en zoek je op het internet naar vacatures. Directe sollicitaties worden gedaan. Je hoopt dat een bureau een match ziet tussen jouw ervaring en opleiding en een vacature. Het nut van een bureau is dat je als sollicitant geïntroduceerd wordt. Dit maakt een verschil met zelf reageren. De introductie heeft een positief effect. Waarom? Omdat mensen als ze zichzelf ‘verkopen’, aanprijzen, dat op de een of andere manier niet zo goed overkomt bij een bedrijf. Het maakt een beetje de indruk van een autoverkoper die jou een auto opdringt die je niet wil, maar ja hij mot verkope…..z’n target weet je wel. Anders gezegd: de gevoelsmatige ‘plicht’ om te werken uit zich als druk van de zijde van de sollicitant.

Dus, bureau’s halen dit verkoopvernisje eraf en kijken naar de echte persoon. En de mate dat een bureau (of eigenlijk de medewerker van een bureau) hier toe in staat is is afhankelijk van hoe oordelend het bureau/de intaker in het leven staat. Dat is ook de intaker zijn of haar functie: luisteren en iemands kwaliteiten leren kennen, niet oordelen. Jezelf als sollicitant laten kennen, dus open zijn over jezelf en wat jij ziet als jouw leerpunten en kwaliteiten, is het beste uitgangspunt om geïntroduceerd te worden bij dat bedrijf waar jij het best tot je recht komt. En het heeft nog een voordeel, namelijk dat als je eerlijk kijkt naar jezelf, naar die punten die ik net noemde, voel je jezelf veel meer op je gemak. Je oordeelt niet over jezelf namelijk, je accepteert jezelf. Oefen maar…

www.gilles-vanblitterswijk.nl

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

In ” anders solliciteren” geeft Gilles van Blitterswijk aan dat het inschakelen van een wervings- en slectie bureau direct in het verlengde ligt van een bezoek aan het CWI. Tevens komt de kandidaat beter over bij een potentiele werkgever na introductie door een adviseur. Beide zaken lijken mij nogal gezocht, immers, iemand die werkloos dreigt te worden of het al is, zal primair eerst zijn of haar netwerk en zoekfuncties inzetten. Wat de presentatie van de kandidaat bij een potentiele werkgever betreft, kan de introductie door een adviseur zeker als een zwaktebod overkomen en bij de betrokkene het zelfrespect doen dalen. Ik heb aangeboden mijn kinderen te assisteren bij hun sollicitaties, behalve bij het schrijven van de brieven werd mijn hulp niet op prijs gesteld. Het lijkt mij dan ook beter via Personal Coaching, zie de website van Gilles van Blitterswijk over dit onderwerp, te werken aan zelfrespect mocht dit nodig zijn, waardoor de persoonlijke effectieviteit toeneemt. Dan neemt de kans op ontslag af en sta je sterker bij het sollicitatie gesprek mocht het toch zover komen. Dit laat niet onverlet dat gebruik gemaakt kan worden van wervings- en selectie bureau’s op het niveau van zoekfuncties.

C. Verduyn
17-4-2003

x
x