Het aantal thuiswerkers zal in 2005 flink stijgen. Vooral grotere ondernemingen verwachten dit, zo blijkt uit de ICT-Barometer van Ernst & Young. Daaruit komt ook naar voren dat het oplopende tekort aan goed opgeleide ICT`ers door de overheid dient te worden opgelost door met voorrang geld te steken in ICT-onderwijs. Ook moet de overheid meer aandacht geven aan wetenschappelijk onderzoek, aldus het tweemaandelijkse onderzoek van E&Y naar de ontwikkelingen op ICT-gebied in Nederland.

Momenteel werkt 40% van de ondervraagden (gedeeltelijk) vanaf huis. Zij doen dit gemiddeld 11 uur per week. Vooral in het mkb en de dienstensector is het thuiswerken gemeengoed geworden. Als redenen worden aangemerkt het rustig en efficient kunnen werken en het ontbreken van files en reistijd.

74% van de ondervraagden vindt dat er meer geld moet komen voor onderwijs. 42% is het eens met de stelling dat de overheid moet zorgen voor breedband internet in ieder huishouden. De ondervraagden willen in 2005 meer geld steken in software en hardware. De investeringen in externe ICT-services blijven gelijk. De ICT Barometer is onderdeel van de `EY Leadership`-programma`s van Ernst & Young.

Bron: PROFNEWS

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x