Het spel om poen en prestige

Actueel

Al jaren besteden we in ManagementSite aandacht aan het spel om poen en prestige dat organisaties doet verloederen, klanten tot wanhoop drijft en de burger steeds bozer maakt. In NRC van 16-02-13 stelt Paul Frentrop: “Nederland wordt bestuurd door een groep semipublieke managers die worden beloond voor niet bewezen diensten  Ze behoren vrijwel allemaal tot de 3 procent van de Nederlanders die lid is van een politieke partij: de amorfe groep bestuurders tussen politici en gewone contractmanagers.”

Hier volgen enige passages uit dit artikel.

De kongsi die voor zichzelf zorgt

Ze zaten aan het stuur bij Rochdale, Vestia, de kastelen kopende zorginstelling Philadelphia, het failliete Econcern en bij Woonbron, dat wel heel letterlijk het schip in ging met de SS Rotterdam. Ze lieten de Nederland...

Bart Mikkers
Prima conclusie, Willem.
Voor het vervolg wil ik je aanraden om het artikel van J.W. Oerlemans over de manier waarop de democratie in Nederland zich heeft ontwikkeld eens door te nemen. Hij is voormalig hoogleraar moderne geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en legt wetenschappelijk haarfijn uit waar de problemen in dit land liggen.
Conclusie: er is reden tot grote bezorgdheid over het democratisch gehalte van de machtsvorming en de machtsuitoefening in Nederland.

Meer over Het spel om poen en prestige