2013: jaar van de inspiratie!

Columns

Het blijft maar doorgaan. De hoeveelheden slecht nieuws. Alsof we van geen ophouden weten. Tegenvallende economische groei. Oplopende werkeloosheid. Dalende huizenprijzen. All time low consumentenvertrouwen. Kommer en kwel dus.

Heerlijk dit ‘bad news’ voor onze vaderlandse pers. Die daar dan ook gretig gebruik van maakt! Liefst voorzien van chocolade letters. Niet zo vreemd dus dat iedereen blijft zitten waar die zit. En zich niet verroerd. In z’n eigen huis. Of z’n huidige baan. Vooral met de hand op de knip. Want de angst regeert. En dat wordt bevestigd door betweterige journalisten in de sfeer van ‘het ergste moet nog komen’ en ‘deze crisis gaat nog jaren duren’. En zo praten we elkaar steeds verder de put in … Jawel!

Terwijl er zo veel kansen liggen te wachten. Aan de zonzijde van het ...

conny vermolen
Lid sinds 2019
Deze column is mij uit het hart gegrepen!
Cees Harmsen
Pro-lid
Mooie woorden Dirk-Jan, helemaal uit mijn hart gegrepen.
Ik wil graag nog een aanvulling maken op het citaat van Antoine de Saint-Exupéry over het verlangen aanwakkeren naar de uitgestrekte, eindeloze zee. Van oudsher zijn we een volk van zeevaarders en kooplieden, die willen ontdekken en openstaan voor nieuwe ervaringen. Maar we zijn ook een volk van voorzichtige vergaderaars, dat zich graag terugtrekt achter de hoge dijken om te schuilen voor de ontwikkelingen in de boze buitenwereld. De vergaderaars hebben lange tijd de boventoon gevoerd. Nu is het tijd om de zeevaarder in onszelf weer naar boven te halen.
Laten we daarom in 2013 niet over de hei gaan wandelen en ideeën uitwisselen, maar laten we de zee opgaan en met onze kop vol in de wind een nieuw avontuur aangaan.

Ik wens je een fonkelend jaar!

Groet van Cees Harmsen
Ad de Jongh
juist Dirk-Jan, kop in de wind. de zee hoef ik niet op, maar achter de dijken weg duiken nog minder Cees.
reagerende op de column van Frans Kalshoven in de Volkskrant, van eenzelfde strekking in lieden wakker schudden, schreef ik in mijn eigen blog.
al jaren doen wij het goed in de bouwbranche. veel gedoe, harde realiteit van de crisis.
toch zie je successen, minimaal lieden die wel door de crisis gaan, geen diepe dalen moeten ondergaan.
wel allemaal lui die positief wegen met hun kansen en mogelijkheden.
innoveren, vele organisaties die dat deden plukken nu de vruchten ervan. en ik, wij mochten er vele begeleiden.
en een toevoeging aan je mooie citaat, Einstein zei, dat akls je nieuwe oplossingen zoekt je niet met het oude inzicht moet werken waar je de (ver)oude oplossingen mee heb verworven.
en ik ga er vol tegenaan met mijn hele team.

voor de geïnteresseerde, mijn blog heet Opa's blog, mijn Geuze naam door mijn collega's.
http://lnkd.in/GPga2f

groet Ad de Jongh
Henri van Dun
Dirk Jan,

Wederom wijze woorden met een goede timing zo rond de jaarwisseling. Je analyse is correct. En ter aanvulling: De afwachtende houding van vele leiders en managers wordt vaak gedreven door angst. Angst om iets te verliezen. En juist door het tonen van lef, onconventioneel gedrag en waar mogelijk loslaten van oude formules, voorkom je dat je verliest maar creëer je kansen en verdien je feitelijk het respect van je medewerkers.
Dus behalve visie is er behoefte aan lef. Alleen dan kun je -wat mij betreft- aanspraak maken op een plek in de eredivise die plaats biedt aan echte leiders.

groet,

Henri van Dun
marc-jan kraaijenzank
Lid sinds 2019
Mooie woorden en een gedeelde visie dirk-jan. Leuk om jou ook op deze site tegen te komen.
Hartelijke groet,
Marc-jan kraaijenzank
Dirk-Jan de Bruijn
Uit jullie reacties (en niet te vergeten de uitbundige hoeveelheid tweets!) mag ik opmaken dat dit breed wordt gedeeld. Goed om te horen! Spread the news zou ik zeggen. En eens Henri met je opmerking over lef/durf. Want natuurlijk getuigt het van moed om buiten de platgetreden paden te treden. What's new. Maar wel hard nodig, en zeer zeker nú!

Met groet, Dirk-Jan

Meer over Missie en visie