Een balanced scorecard helpt Oranje!

Maar niet heus

Dat was weer een kleine deceptie. Maar ja, dat zat er ook wel een beetje in. Van Basten had namelijk geen scorecard. En dat moet, anders kun je niet sturen. Dat geldt voor organisaties, maar ook voor landenteams. Wat is ook al weer een scorecard? Laten we het geheugen eens opfrissen. Hieronder een wel erg wervende tekst.

“Het Balanced Scorecard (BSC) concept is in 1992 door Kaplan en Norton ontwikkeld en heeft sindsdien een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het begon met een overwegend papieren BSC voor uitsluitend de strategische planning en control door het topmanagement en heeft zich inmiddels ontpopt tot een breder inzetbaar concept; ook voor het reguliere prestatiemanagement en individuele planningen en evaluaties, en als basis voor beloningssystemen levert dit con...

Jos Steynebrugh
Koen,
even serieus: er zijn legio bedrijven voor wie de items op de BSC op Swahili lijken.

Ik denk dat voor deze bedrijven alleen al het LEZEN van de inhoud van de BSC tot enige consistentie en samenhang kan leiden. Commentaar uit het veld: "Ik heb nooit geweten dat je zó kan sturen aan een bedrijf". Ik bedoel maar.

Groet,
Jos Steynebrugh
Innovatie Consultant
www.changeenhancement.nl
John van der Velden
De BBS is een bij uitstek geschikt krachtig tool om focus te verkrijgen voor verbeteringen van het bedrijfsresultaat! Wie zou nu niet willen dat de financiele doelen op een effectieve manier doorvertaald worden naar doelen voor onderliggende processes. Het is net als 6 sigma een mindset en een tool, die werkt als je erin gelooft. Vanuit mijn werkgebied (kwaliteit) zeer goede voorbeelden gezien in grote, middelgrote en zeker ook in kleinere bedrijven.

Voor deze reactie had ik maar 5 minuten nodig.

Groet,
John.