Organisatie:
To be Training & Consulting
Twitter:
Volg
LinkedIn:
Bekijk profiel

Aantal bijdragen: 2

Wiemer Renkema

De toekomst van werk. De organisatie als theater. Twee onderwerpen die mij als persoon en professional bijzonder interesseren. Ik ben management consultant, geef les en ik schrijf. Over organisaties, de mensen die daarin werken. Als socioloog heb ik een ongewone blik op gewone situaties en ik gebruik deze verwondering in het werk dat ik doe. Ik werkte voor grote, internationale organisaties als Mercer, TNT en Arcadis. In september verschijnt mijn eerste boek 'Managen of niet, dat is de vraag'. Shakespeare is mijn bron van inspiratie.

SHAKESPEARE: MANAGEMENTGOEROE.
Peter Drücker, John Kotter en ook onze eigen Fons Trompenaars: ze zijn allemaal schatplichtig aan William Shakespeare. Hij is namelijk een van de eerste grote managementdenkers. Niet alleen omdat het woord manager aan zijn brein is ontsproten maar vooral omdat zijn ideeën over leiderschap, man/vrouw verhoudingen en communicatie nog steeds van toepassing zijn op moderne organisaties. Wat hij schrijft in As you like it is namelijk een waarheid als een koe. ‘De hele wereld is een schouwtoneel en alle mensen zijn maar spelers. Ze komen op en ze gaan weer weg en eenzelfde mens speelt vele rollen.’
In mijn columns neem ik je mee op reis door de verhalen van Shakespeare en laat je kennismaken met zijn medewerkers, zijn karakters. Iedere organisatie is een theater. Ik laat je zien hoe zijn inzichten gebruikt kunnen worden om actuele gebeurtenissen te duiden.

Toon volledige bio
x
x