Ton de Baaij
Organisatie:
De Baaij Authentikos
LinkedIn:
Bekijk profiel

Aantal bijdragen: 10

Ton de Baaij

Mensprocesbegeleider
Ton de Baaij (1953) start zijn loopbaan in 1980 in de automatisering. Vanaf 1994 richt hij zich op het begeleiden van mensen door middel van coaching, counseling en therapie. Hij start in 2003 zijn eigen bedrijf De Baaij Authentikos. In 2005 rondt hij zijn opleiding tot gestalttherapeut af. Hij begeleidt mensen met levens- en loopbaanvraagstukken vanuit het besef dat alles en iedereen in relatie tot elkaar staat. Hij staat bekend om zijn onvoorwaardelijke, stimulerende en geduldige stijl, waarin hij de processen en de verantwoordelijkheid van de cliënt bevordert.
Ton de Baaij werkt met zijn cliënten vanuit een open onvoorwaardelijke houding. Hierdoor kan er zijn, wat er is. In het contact met elkaar vinden hij en zijn cliënt de weg, die voor de cliënt het meest ondersteunend is voor zijn of haar groeipad. Hoewel de basis van zijn werk ligt in de gestalttherapie werkt hij vanuit zijn visie dat de levenservaringen van hem en zijn cliënt, en de psychologische kennis en inzichten van hem kunnen bijdragen aan het ontwikkelingsproces van de cliënt naar zijn of haar authenticiteit. Hierdoor ligt de weg open en bewandelen hij zijn cliënt de onbestemde weg vanuit vrijheid.

Auteur
Ton de Baaij schrijft columns op verschillende websites, zoals authentikos.nl, managementsite.nl en nl.capgemini.com. De goed leesbare columns kenmerken zich door een thema en een boodschap. Zoals hij mensen begeleidt, schrijft hij. De intentie is altijd: de zelfreflectie van de authentieke medemens (cliënt of lezer) te bevorderen.
Ton de Baaij heeft twee boeken geschreven: ‘Zorg dat je wordt wie je bent’ en ‘frederik en jijs’. Het eerste boek is theoretisch van aard, ondersteund door praktijkvoorbeelden. Het tweede boek is een tendensroman en raakt lezers in hun eigen levens. Het overeenkomstige thema is ‘een weg naar authenticiteit’. Lees verder bij desbetreffende boeken.

Toon volledige bio
x
x