Organisatie:
www.tjipdejong.com
Twitter:
Volg
LinkedIn:
Bekijk profiel
Website:
www.tjipdejong.com

Aantal bijdragen: 11

Tjip de Jong

Dr. Tjip de Jong is organisatieadviseur en onderzoeker. Hij bestudeert en adviseert mensen (in organisaties) die werk maken van verandering en innovatie.

In 2010 verdedigde hij het proefschrift Linking social capital to knowledge productivity, een studie die dieper ingaat op de vraag welke kenmerken van sociale netwerken in (en tussen) organisaties innovatie en kennisproductiviteit bevorderen.

Daarna schreef hij een sprookjesboek voor managers met de titel We presteerden nog lang en gelukkig samen met Simon van der Veer. Ook bundelde hij alle bruikbare managementmodellen in één boek, getiteld Spiekbriefjes voor topmanagers. Hij publiceert daarnaast regelmatig in (wetenschappelijke) tijdschriften en vakbladen. Zijn laatste boek, Verslaafd aan organiseren reflecteert op de stand van zaken in verandermanagement. Hij gebruikt daarbij verslaving als metafoor en perspectief op organisaties. Naast zijn adviespraktijk geeft Tjip regelmatig lezingen en is hij gastdocent aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Toon volledige bio

Probleemverslaving

Problemen signaleren is besmettelijk. Voor je het weet doet iedereen het. Zes soorten van probleemverslaving

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of