Ruud Henneman
Organisatie:
Hence
Twitter:
Volg
LinkedIn:
Bekijk profiel
Website:
www.hence.nl

Aantal bijdragen: 2

Ruud Henneman

Een studie aan de Pedagogische Akademie, gevolgd door de universitaire studie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Tilburg hebben voor Ruud Henneman (1957) de basis gegeven voor zijn loopbaan. Verdere ontwikkeling heeft hij opgepakt op het gebied van organisatiekunde, leiderschap, management- en organisatieontwikkeling. Onlangs heeft hij het Senior Executive Programme bij TiasNimbas gevolgd.

Ruud Henneman beschikt over ruim 25 jaar ervaring als adviseur, coach, projectmanager en (interim) HR Manager / Directeur binnen de zakelijke dienstverlening. Specifieke ervaring heeft hij in het begeleiden van maatschapsorganisaties (o.a. accounts en advocaten). Een ander werkterrein waar hij opereert is het onderwijs. Hier wordt hij vaak betrokken geweest bij verandertrajecten; soms in de rol als interim-manager/directeur, soms in de rol als coach/procesbegeleider.

Onder de naam van Hence voert Ruud Henneman opdrachten uit in nauwe samenwerking met andere coaches, psychologen, trainers en specialisten op het gebied van marketing, external branding, juridisch en financieel management.

Ruud Henneman gelooft dat een sterke cultuur, passend gedrag en inspirerend leiderschap de basis is voor een goed imago en reputatie. Steeds meer leiders begrijpen dat het succes in de mensen zit. Mensen maken het merk! Hier ligt voor succes de sleutel. Investeer in persoonlijk leiderschap, zorg ervoor dat alle teamleden voor hetzelfde gaan, creëer een gezamenlijk gedragen visie, realiseer dat hierdoor je vaste klant ook je beste ambassadeur wordt. Blijf goed in contact met je mensen. Investeer in ze! Hence helpt organisaties, teams en leiders hierin de benodigde slagen te maken.

Wat zijn aanpak kenmerkt is onder andere: geen franje of mooie trucs, persoonlijk en oprecht geïnteresseerd, een open houding en een grote voorkeur voor eenvoud.

Ruud Henneman is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), is sinds augustus 2012 benoemd tot Registerpsycholoog NIP / Arbeid & Organisatie.

Toon volledige bio
x
x