Ralf Wetzel
Organisatie:
Vlerick Business School
LinkedIn:
Bekijk profiel

Aantal bijdragen: 1

Ralf Wetzel

Moderne organisaties zijn complex. Ze kunnen koppig zijn, weerspannig, ontwijkend, egoïstisch en enorm arrogant. Wat nog erger is, er bestaan vele intelligente manieren om bepaalde beslissingen van het management om te zetten in iets compleet anders op de winkelvloer. Maar dit mag geen reden zijn om gefrustreerd te raken of op te geven. Integendeel, dit is het moment om de werkelijke kracht van de organisatie te ontdekken en de innerlijke kracht te gebruiken. Hoe kan dit worden gerealiseerd en uitgevoerd? Daar houdt Ralf zich al meer dan 15 jaar mee bezig. Zijn ervaring leerde hem dat het er niet op aankomt om de weerstand te breken maar hem om te zetten in positieve energie. Het draait erom de organisatie serieus te nemen als systeem met haar eigen autonomie en regels. Omdat er denkkaders en tools nodig zijn om deze autonomie te aanvaarden en ermee om te gaan, streeft Ralf naar een nieuwe en intelligentere manier om organisaties te leiden. En van zijn internationale ervaring als manager en onderzoeker binnen dit domein kunt u rechtstreeks profiteren.

Ralf Wetzel is associate professor Organisational Behaviour in de Area People and Organisation bij Vlerick Business School. Ralf Wetzel heeft de Duitse nationaliteit en studeerde Business Administration in Kingston (UK) en Chemnitz (Duitsland) na een beroepsopleiding en eerste werkervaring als elektrisch en mechanisch ingenieur.

Nadat hij zijn doctoraat ('A shrew and no taming: towards an organization theory of disabilit') behaalde bij de Duitse Hans Böckler Stichting, werkte hij als professor in Organisatie- en Bedrijfsbeheer aan Bern University (Zwitserland) en richtte hij daar het competentiecentrum voor management op, een onderzoeksgroep van management wetenschappers en consultants.
Sinds 2011 werkt hij bij Vlerick Business School om een denkkader te ontwikkelen rond post-antibiotisch management.

Toon volledige bio
x
x