Paul Kloosterboer
Organisatie:
Patterns & Possibilities in Consulting & Change
Twitter:
Volg
LinkedIn:
Bekijk profiel
Website:
www.paulkloosterboer

Aantal bijdragen: 6

Paul Kloosterboer

Begin tachtiger jaren studeer ik economie en psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna volgt mijn ‘gezellentijd’ als organisatieadviseur bij Holland Consulting Group in Amsterdam. In die jaren ontdek ik mijn klik in het werken met professionals. In 1992 sluit ik mij aan bij het adviesbureau Cordes als partner. Sinds 2012 werk ik als zelfstandig adviseur en coach bij het ontwikkelen van koers, organisatie, leiderschap en ondersteuning. In die projecten werk ik samen met in- en externe professionals uit het hele land.

‘Reflective practitioner’
Onderzoeken, reflecteren en publiceren over m’n vak is een tweede natuur geworden. Enkele hoogtepunten zijn het klassiek geworden M&O-artikel ‘Andersom interveniëren bij weerstand’, samen met Evert van de Vliert (1986) en het boekje ‘Leidinggeven aan verandering, ertegenin of ertegenaan’ (1993), wat in de behoefte van een groot lezerspubliek blijkt te voorzien. In 2004 mag ik de Professionele Publicatie Prijs in ontvangst nemen en in 2011 promoveer ik op het vernieuwen met professionals. ‘Van Waarnemen naar Waarmaken’, de publieksversie van m’n proefschrift, wordt in 2013 verkozen tot Boek van het Jaar bij de Ooa (Orde van organisatieadviseurs).
M’n ideeën draag ik met veel plezier uit als docent en programmamanager voor AOG School of Management, SIOO, Nyenrode Business Universiteit en in company ontwikkelprogramma’s. Ten slotte ben ik sinds 2011 lid van de wetenschappelijke raad van de Ooa.

Bronnen van waarde
In mijn vrije tijd ben ik een enthousiaste wielrenner, mountainbiker, schaatser en wandelaar met verwanten. In de natuur ontspan ik en doe ik nieuwe energie op. Het inspireert me ook tot eigen energie produceren, weinig verspillen en gezond leven. Verder zijn Jacqueline, mijn kinderen Hansje en Nelle, onze herinneringen aan Joke en bij vlagen mijn gitaar mijn grote bronnen van waarde.

Toon volledige bio
x
x