Marga Hoek
Organisatie:
De Groene Zaak / Het Groene Brein
Twitter:
Volg
LinkedIn:
Bekijk profiel

Aantal bijdragen: 1

Marga Hoek

Marga Hoek bewijst al ruim twintig jaar haar leiderschap als CEO, bestuurder en adviseur van nationale en internationale organisaties, in overheid, wetenschap & onderwijs en vooral het bedrijfsleven. Als geen ander weet zij de verschillende werelden te verbinden en de omslag naar een duurzame economie en samenleving te versnellen.
In 2010 richtte zij met een aantal CEO’s De Groene Zaak op en leidde dit succesvol naar een netwerkorganisatie van inmiddels meer dan 200 ondernemingen die actief duurzaam zaken willen doen. In 2013 volgde Het Groene Brein, een even uniek netwerk van meer dan 80 wetenschappers, die multidisciplinair de bijbehorende nieuwe kennis ontwikkelen en delen met de maatschappij.
Marga geniet internationale erkenning als een van de sleutelfiguren in de overgang naar de Nieuwe Economie. Als keynote spreker weet zij in binnen- en buitenland haar toehoorders met haar passie, heldere visie en gefundeerde kennis te inspireren en te motiveren. Haar innovatieve kijk op zaken doen, op duurzaamheid en wat de toekomst nog voor ons in petto heeft, beschreef zij beeldend in haar boek Zakendoen in de Nieuwe Economie, Managementboek van het Jaar 2014, dat door de jury de contonatie ‘een boek dat voorop gaat in de realiteit’ kreeg.
Marga Hoeks inzichten worden breed onderwezen binnen universiteiten en business schools. Via de innovatieve NextGen-versie van Zakendoen in de Nieuwe Economie bereikt Marga ook het mbo-onderwijs. De internationale editie van Zakendoen in de Nieuwe Economie is inmiddels te verkrijgen in het Nederlands en de Engelse versie verschijnt begin 2016. Spaans en Chinees volgen daarna.

Toon volledige bio
x
x