Loek Wijchers
Organisatie:
HCG
Website:
www.hcg.net

Aantal bijdragen: 30

Loek Wijchers

Loek Wijchers is sinds 1990 vennoot van Holland Consulting Group en sinds 1998 tevens managing partner van Holland Development Center.

Hij verricht advieswerkzaamheden voor het bedrijfsleven en de non-profit sector op de gebieden sociaal beleid, human resource management, personeelsplanning en management development. Hij ontwikkelde gespecialiseerde varianten van de Assessment Center Methode voor selectie en voor ontwikkeling van het managementpotentieel. Hij is meer dan vijftien jaar actief geweest in verschillende functies bij Personeelszaken, ondermeer als personeelconsulent en directeur Personeel & Organisatie.

Zijn specialismen zijn het ontwikkelen en implementeren van strategisch HRM-beleid, het opzetten van wervings- en selectie­procedures en het invoeren van verschillende kwaliteitsinstrumenten (beoordelen, functioneringsgesprekken, werkoverleg en Management By Objectives). Op deze terreinen heeft hij vele grote advies­opdrachten uitgevoerd. Hij counselt topmanagers en geeft oplossingen bij verstoorde werkverhoudingen. Wijchers treedt geregeld op als dagvoorzitter van congressen. Ook heeft hij zitting in jury's en panels, hij organiseert seminars en is zelf een veelgevraagd spreker. Hij schreef honderden artikelen en 35 boeken.

Toon volledige bio
Creativiteit Het moet vreemd lopen als de prijs voor het beste toneelgezelschap van 2008 niet naar Ceres gaat

Sociale komedie

Het moet vreemd lopen als de prijs voor het beste toneelgezelschap van 2008 niet naar Ceres gaat

x
x