Kjeld Aij
Organisatie:
VU medisch centrum
Twitter:
Volg
LinkedIn:
Bekijk profiel

Aantal bijdragen: 1

Kjeld Aij

Kjeld Aij MBA (1973) is verpleegkundige en bedrijfskundige en ruim vijftien jaar werkzaam in de gezondheidszorg, waar hij diverse managementfuncties vervulde. Sinds 2010 is hij werkzaam als hoofd Anesthesiologie & Operatieve Zorg in VU medisch centrum. De laatste drie jaar gaf Kjeld uitvoering aan diverse projecten op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid en was hij onder andere initiatiefnemer van de introductie van lean denken en werken in de operatiekamers.

Kjeld Aij heeft een MBA van de Business School Nederland en deed hiervoor onderzoek naar leiderschap en succesvol veranderen in organisaties, in het bijzonder naar de rol van het middenkader. Momenteel doet Kjeld promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam en onderzoekt hij welk leiderschapsgedrag essentieel is voor een succesvolle en duurzame toepassing van lean principes in ziekenhuizen.

Hij verzorgt jaarlijks een aantal workshops en seminars en is een veelgevraagd spreker tijdens congressen. Daarnaast is hij ondernemer en mede-eigenaar van een ICT-bedrijf in de gezondheidszorg, waar hij ook de principes van lean toepast.

Kjeld Aij is getrouwd met Michelle. Samen hebben ze een zoon en dochter: Steyn en Anne-Floor.

Recent verscheen van Kjeld Aij & Bas Lohman, uit de zorgmanagementreeks Boom Uitgevers, het boek "L2 zorg: Lean Leiderschap in de praktijk".
http://www.managementboek.nl/boek/9789059319493/l2-zorg.-lean-leiderschap-in-de-praktijk-kjeld-aij?affiliate=3867

Toon volledige bio
x
x