Josip Petrarca
Organisatie:
Pursel B.V.
LinkedIn:
Bekijk profiel

Aantal bijdragen: 4

Josip Petrarca

Josip Petrarca MBA studeerde Business Administration aan Nyenrode en Simon Business School (USA).

Hij vervulde gedurende zo'n 25 jaar diverse commerciële en financiële managementfuncties, onder meer bij ABN AMRO Bank en Rabobank. Sinds 2003 ontwikkelde hij een zelfstandige adviespraktijk op het gebied van businessplanning en de ontwikkeling van strategische klantrelaties. Daarnaast is hij actief als adviseur van enkele MKB-ondernemingen en opleidingsinstituten.

Josip Petrarca ondersteunt ondernemingen bij het opstellen van hun businessplan en het verkrijgen van een passend krediet bij banken; van reguliere bankfinanciering tot en met inkoop via complexe aanbesteding van de inkoop van alle bankdiensten. Ook adviseert hij bij de aan- en verkoop van ondernemingen.

In zijn programma's begeleidt hij zakelijke dienstverleners (met name accountants, controllers, bankiers en advocaten) in de omgang met hun cliënten en strategische relaties. De ontwikkeling van professionals tot "business partner", zowel binnen de eigen organisatie als naar cliënten en leveranciers, neemt een steeds belangrijkere plaats in. De kern is daarbij het ontwikkelen van langdurige en rendabele relaties die gebaseerd zijn op inhoudelijk gezag en respect.Veel aandacht gaat daarbij uit naar de vaardigheden en attitude waarmee hoogwaardige vakkennis wordt toegepast.

Hij publiceerde enkele artikelen over businessplanning en ondernemingsfinanciering. Verder treedt hij op als spreker op congressen.

Toon volledige bio
x
x