Jacco van Uden
Organisatie:
De Haagse Hogeschool
Twitter:
Volg
LinkedIn:
Bekijk profiel

Aantal bijdragen: 9

Jacco van Uden

Jacco van Uden studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij zich specialiseerde in veranderkunde. Na zijn studie werkte hij twee jaar bij Nyenrode Universiteit (Center for Organisational Learning and Change) om vervolgens promotieonderzoek te gaan doen aan de Universiteit voor Humanistiek. In zijn dissertatie ‘Organisation and Complexity’ stond de vraag centraal wat complexiteittheorie de organisatiekunde te bieden heeft. Na zijn promotie (2004) werkte Jacco enkele jaren als organisatieadviseur, onder andere bij Holland Consulting Group. Van 2009 tot april 2014 werkte Jacco van Uden bij Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) waar hij toekomstverkenningen organiseerde op het snijvlak van techniek en de samenleving. Zijn eerste toekomstverkenning richtte zich op het verbeelden van de volgende generatie serious games . In zijn tweede verkenning onderzocht Jacco op welke wijze kunst, techniek en wetenschap elkaar kunnen versterken. Zie www.stt.nl

Eind 2011 trad Jacco van Uden in dienst bij De Haagse Hogeschool, als projectleider/senior onderzoeker voor het KITE120 project (Lectoraat Ondernemen en Innoveren). Sinds 1 februari 2013 is hij lector Change Management.

Als lector Change Management stelt Jacco de ontwikkeling van nieuwe, onorthodoxe perspectieven op organisatie- en managementvraagstukken centraal. Hoe, anders dan aan de hand van klassieke theorieën en modellen, kunnen we organisaties verbeelden en gestalte geven?

Toon volledige bio
x