Hugo Meijers
Organisatie:
Contraview
Twitter:
Volg
LinkedIn:
Bekijk profiel
Website:
www.contraview.com

Aantal bijdragen: 36

Hugo Meijers

Hugo Meijers is auteur van een scala aan artikelen en heeft meer dan 30 jaar ervaring met het effectief handelen onder weerbarstige omstandigheden. Als eigenaar van Contraview richt hij zich op het vergroten van het verandervermogen van professionals in organisaties. Op onconventionele en verfrissende wijze begeleidt hij hen naar verlossend inzicht en effectief gedrag. Dit doet hij door invalshoeken zichtbaar te maken, onzin aan te kaarten, ego´s te ontmaskeren, dogma´s te doorbreken en taboes bespreekbaar te maken.
 
Zijn loopbaan begon bij de Koninklijke Marine. Daar is hij oceanen gaan bevaren en als vluchtcommandant Lynx helikopters gaan vliegen. Tijdens de Golfoorlog heeft hij ervaren wat het vraagt om extreme situaties het hoofd te bieden en effectief te blijven handelen. Na de Marine is hij gaan werken bij de Rijksluchtvaartdienst als luchtvaartinspecteur. Daar heeft hij kwaliteitsnormen opgezet en internationale luchtvaartbedrijven gecertificeerd. In de jaren die volgden heeft hij in verschillende rollen en functies programma’s aangestuurd, nieuwe diensten vormgegeven, organisaties opgezet en veranderingen begeleid.
 
In 2001 is Contraview opgericht om in vrijheid te kunnen ondernemen. Zo is hij initiatiefnemer van de Transitie Academie en een op competentie gericht kiesplatform om politieke partijen radicaal anders naar zichzelf te laten kijken. Vanuit Contraview is zijn visie op het anders organiseren en veranderen verder ontwikkeld. Deze visie is hij als ontdekkingsreis aan het beschrijven in de serie Aerodynamisch Veranderen. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het tweede deel.
 
Ir. Hugo Meijers heeft de middelbare school op het King’s College in Wimbledon (UK) gevolgd. Hij is cum laude in Operational Research afgestudeerd aan het Koninklijk Instituut voor de Marine. Daarnaast was hij de eerste student die afgestudeerde aan de Open Universiteit in Informatica met Bedrijfskunde. Op dit moment rond hij zijn bachelor Psychologie af.

Toon volledige bio

Haal de voet van de rem

Stop met: ‘Hoe krijg ik ze zover?’, maar zoek antwoord op: ’Hoe gaan zij uit zichzelf?’.

x
x