Hilde Veraart
Organisatie:
Veraart Interim Management & Organisatieadvies
LinkedIn:
Bekijk profiel

Aantal bijdragen: 1

Hilde Veraart

Human Resource Management is mijn passie. Ik heb mijn vak zien evolueren en professionaliseren. Van administrateur tot strategisch gesprekspartner van het management. Vanuit het operationele personeelswerk heb ik mijzelf geleidelijk aan ontwikkeld tot beleidsmaker en manager. Na een start bij een grote financiële dienstverlener, heb ik mijn ervaringsveld verruimd bij verschillende profit- en non-profitorganisaties. Geboeid als ik was (en ben) door de wisselwerking tussen mensen en organisaties, heb ik naast mijn werk organisatiesociologie gestudeerd.

Gaandeweg ontdekte ik dat zo’n 80% van mijn werktijd opging aan vergaderen, budgetbesprekingen etc. Ik heb toen gekozen voor een terugkeer naar ‘de inhoud’: Human Resource Management. Sinds 1999 ben ik samen met mijn partner gevestigd als zelfstandig HRM-adviseur, trainer en coach. Mijn grootste voldoening: mensen zien veranderen in mensen met zelfinzicht en zelfvertrouwen in hun werk en in hun omgang met anderen.

Ik verzorg al jarenlang communicatie- en teamtrainingen, waaronder ‘Socratisch Coachen’. De training wordt toegespitst op verschillende doelgroepen: voor coaches/adviseurs, voor HR- en interne adviseurs en voor managers, omdat elke doelgroep weer met geheel eigen vragen te maken heeft. Mijn ervaringen én die van collega-coaches heb ik in 2006 vastgelegd het boek “Socratisch Coachen, (2006, uitg. Nelissen), dat in 2007 genomineerd werd voor de GIDS prijs voor het beste HR-boek. In 2009 werd, op veler verzoek, de Waaier Socratisch Coachen als hulpmiddel uitgebracht.
Vanuit mijn overtuiging dat je zelf heel goed weet wat goed voor je is, volgde in 2010 het boek 'Jezelf Socratisch Coachen', waarin ik laat zien hoe je kunt leren om met goede vragen de antwoorden in jezelf te vinden, ook zonder externe coach.

Toon volledige bio
x
x