Henk Hemstra
Organisatie:
Henk Hemstra Consulting B.V. adviesbureau voor commerciële vraagstukken
LinkedIn:
Bekijk profiel

Aantal bijdragen: 9

Henk Hemstra

Henk organiseerde op tienjarige leeftijd al speurtochten, tekenwedstrijden en rolschaatstoernooien voor zijn klasgenoten en buurtkinderen. De prijzen werden na enig onderhandelen gefourneerd door vriendelijke buren en winkeliers.

In zijn middelbare schoolperiode stond hij altijd vooraan als er schoolfeesten en andere evenementen georganiseerd konden worden en hij was er dan ook als eerste bij toen de Hogeschool waaraan hij studeerde een Europees project startte en een studentprojectleider zocht. Hij liep spitsroeden, maar leerde de essentie van het vak projectmanager noodgedwongen snel. Het project werd een daverend succes en er werd nog lang over gesproken door docenten en studenten.

Vanaf dat moment was Henk gegrepen door de enorme kracht van projectmatig werken als hefboom om dingen voor elkaar te krijgen die aanvankelijk ingewikkeld en onmogelijk lijken.

Na zijn studie ontwikkelde hij zijn management- en organisatorische talenten verder bij AEGON, CAP Gemini, Delta Lloyd, Interpolis, KPN en OHRA waar hij talrijke projecten leidde op het gebied van marketing, verkoop en klantenservice.

In 2003 startte hij zijn eigen adviesbureau voor commerciële vraagstukken om zich verder te kunnen specialiseren in het verbeteren van de commerciële en operationele prestaties van bedrijven en instellingen door het ontwikkelen en implementeren van sterk omzetvergrotende en kostenreducerende projecten.

Tot zijn klanten behoren onder andere de stichting BKR, verzekeraars Interpolis, DELA en Coface, zorgverlener Carint Reggeland Groep, ICT dienstverlener Corporate Vision Consultants, marketingbureaus Riverside, TDM en Adrem en vastgoedbelegger DELA Vastgoed.

Henk publiceert regelmatig artikelen en columns over commerciële prestatieverbetering en projectmatig werken en verzorgde hierover lezingen en workshops voor onder andere ABN-AMRO, Nationaal Spaarfonds en Delta Lloyd medewerkers en coacht en begeleidt minder ervaren projectleiders en projectmedewerkers.

Henks motto: Tijd Pauzeert Nooit, want concurrenten en klanten zitten ook niet stil.

Toon volledige bio
x
x