Errol Engelen
Organisatie:
Interim BizNet
Twitter:
Volg
LinkedIn:
Bekijk profiel

Aantal bijdragen: 1

Errol Engelen

East meets West: best practices voor outsourcing en innovatie

Errol van Engelen (1952) heeft een professionele achtergrond in business development, sales en ICT. Zijn huidige focus ligt op business planning, product management, go to market en sales & marketing van ICT en Consultancy bedrijven, zowel uit Nederland als uit de emerging countries, zoals India en China. In deze laatstgenoemde landen heeft hij een netwerk opgebouwd van technologie leveranciers, die qua innovatie soms verder zijn dan Europa. In het laatste kwartaal van 2010 wordt tesamen met een zakencontact uit de VS een aantal Discovery Tours georganiseerd naar India en China, zowel voor eindgebruikers als ICT leveranciers.

In 2005 heeft hij een boek uitgegeven onder de titel ‘Outsourcing: lokaal kostenbeheer – globale levering’. Diverse organisaties zijn wereldwijd bezig bedrijfsprocessen zoals ICT, HRM en Finance & Accounting uit te besteden. “Outsourcing is in essentie een reorganisatie van werk. Bedrijven die dat goed geregeld hebben, beheersen hun kosten beter dan bedrijven die niet hebben uitbesteed. Voor verbetering van de concurrentiekracht zijn echter ook andere zaken nodig, zoals kennis en innovatie”.

Uit wereldwijd onderzoek onder CEO’s is gebleken dat het lanceren van nieuwe producten of diensten en nieuwe business modellen de beste vormen van innovatie voor een bedrijf zijn. Productvernieuwing bij bedrijven komt voor een groot deel uit de interne Research & Development (R&D) afdeling, die de snelheid van vernieuwing moeilijk kan bijhouden. Als Web 2.0 adept kan hij diensten beschikbaar stellen die het innovatie management proces ondersteunen, zowel voor gesloten innovatie als open innovatie en crowdsourcing - waarbij de juiste aansluiting naar kennis communities een prominente rol speelt.

Errol van Engelen is uw gids op uw zoektocht naar verbetering en versnelling van outsourcing en innovatie. Dankzij zijn wereldwijde netwerk kan hij u in contact brengen met technologie leveranciers, die u zowel op het gebied van kosten als innovatie een voorsprong kunnen geven op uw concurrenten. Hij is ervan overtuigd dat bedrijven steeds meer over de landsgrenzen zullen kijken om hun product- en diensten portfolio uit te breiden of te vernieuwen.

Toon volledige bio
x
x