Organisatie:
Tulip Connected Transport
Twitter:
Volg
LinkedIn:
Bekijk profiel

Aantal bijdragen: 123

Dirk-Jan de Bruijn

Bedrijfseconoom Dirk-Jan de Bruijn ('59) is inmiddels 3,5 decennia actief in het publieke domein. Momenteel is hij actief als programmadirecteur Tulip Truckplatooning - een initiatief van IenW/Rijkswaterstaat gericht op operationaliseren van smart logistic toepassingen op de Tulip corridor (A'dam-A'werpen + R'dam-Ruhr).

Het is zijn passie is om een bord spaghetti te transformeren in een bord asperges – of in een schotel lasagne. Om er zo voor te zorgen dat veranderingen in de wereld om ons heen (buiten) gelijke tred houden met veranderingen binnen. Zeker in deze tijd waarin transities zich niet meer in tempo 1-2-3-4-5 (lineair) maar in tempo 1-2-4-8-16 (exponentieel) voltrekken. Om zo de toekomstvastheid van organisaties te vergroten. Gesterkt door flink wat vlieguren – opgedaan in een scala veranderkeukens – heeft hij zijn eigen praktijktheorie ontwikkeld aan de hand van een aantal leidende principes (zoals 'begin met het einde voor ogen', 'plaats het maatschappelijke doel centraal', 'stuur sterk op eigen verantwoordelijkheden', 'koppel innovatie aan het businessmodel', 'bouw een brug en ga er tegelijkertijd al over lopen', 'werk Confucius-proof'). Om zo vanuit netwerkleiderschap aanwijsbare klantwaarde te creëren.

Daar publiceert én doceert hij frequent over, onder meer hier op ManangementSite.nl. Mede door die bijdrage aan het vak wist hij de ‘professionaliseringsprijs’ van de Vrije Universiteit in de wacht te slepen. Zijn eigen veranderervaringen zijn inzichtelijk gemaakt in 'Vastgeroeste patronen doorbreken' (Scriptum, 2016).

Toon volledige bio

Voor-spel-baar

Disruptieve verandering vraagt om andere vaardigheden en andere veranderprincipes

WAKKER WORDEN!

Wat als de wereld buiten sneller verandert dan de wereld binnen?

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of