Na een aantal maanden is er eigenlijk niets (of in elk geval veel te weinig) verbeterd en alles blijft bij het oude. De gemaakte afspraken worden niet nagekomen. Je merkt dat het niet lukt om de gewenste verandering daadwerkelijk vorm te geven.

Je hebt concrete doelen gedefinieerd die echt kunnen leiden tot goede resultaten, die ambitieus zijn en ook realistisch. Iedereen is enthousiast voor dit plan en er wordt een oprechte intentie uitgesproken om dit waar te maken. Toch merk je na een aantal vergaderingen dat je managers de acties niet zo voorspoedig oppakken als je had gehoopt. En eigenlijk moet je bekennen dat de sturing van jouw kant ook te wensen over laat. De praktijk is weerbarstig en het blijkt lastig om de plannen vast te houden die je samen had bedacht. De dagelijkse beslommeringen hebben allang weer voorrang.

Realiseer je dat vasthouden aan wat je je hebt voorgenomen de grootste illusie is in dit hele verhaal. Er komt altijd wel iets tussendoor, je trapt in oude valkuilen of je vergeet je voornemens omdat je je deze manier van werken nog niet eigen hebt gemaakt. Vasthouden blijkt dus onmogelijk.

Drie stappen om op elk moment de gemaakte plannen met je team weer op te pakken:

  1. Word je bewust dat zaken niet volgens plan zijn gebeurd. Deze bewustwording begint vaak bij het moment dat je baalt dat iets niet is gedaan. Stop met balen, ga achterover zitten en stel vast dat de plannen niet volgens plan zijn opgepakt. Gebruik ook je MT collega’s om elkaar…